Perjetime 1936-2021, Bahri Beci. Book from Albania

Perjetime 1936-2021, Bahri Beci. Book from Albania

Quantity:
     1 available for sale
Buy It Now For:
$19.99
Shipping:
$27.99    Standard Shipping from outside US (5 to 10 business days) - (more details)
Returns:
7 day money back, buyer pays return shipping - (more details)
Visitor Count:
36 views
Condition:
New
Payment Methods Accepted:
PayPal AcceptedChecks / Money Orders Accepted Check or Money Order
Purchase Protection Offered:
PayPal Buyer Protection - Safer Shopping

recommend to a friend by email share on facebook share on twitter share on pinterest

Item Description

Item Details

UniSquare Item ID:
2089749
Condition:
New

Item Description

Titulli: Përjetime 1936-2021

Origjinali: Përjetime 1936-2021

Gjinia: Kujtime/ Gjuhësi

Autori: Bahri Beci

Shtëpia botuese: UET Press

Viti: 2021

Fq. 442

Pesha: 0.790 kg

ISBN: 978-9928-320-43-8

Ky libër është në gjuhën shqipe

Mbi librin

Duke ndarë me lexuesin përsiatje të imëta e të trazuara, që nga fëmijëria e tij e hershme rrugicave të Shkodrës, e deri tek argumentimet e thukëta në debatin kulturor e sociologjik në vend, Bahri Beci ravijëzon tre kohë historike të Shqipërisë:

gjatë viteve 1936-1944, kur në Shqipëri ishte vendosur sistemi kapitalist dhe ekonomia e tregut;

gjatë viteve 1944-1990, kur në Shqipëri u vendos sistemi komunist dhe ekonomia e centralizuar;

gjatë viteve 1990-2021, kur në Shqipëri u rivendos sistemi kapitalist dhe ekonomia e tregut.

"Shqipëria dhe shqiptarët gjatë këtyre tri epokave janë përpëlitur si një anije pa vela në mes dallgëve të detit", thotë akademiku flokëbardhë, që edhe pse prej vitesh jeton në Paris, frymon Shqipërinë dhe mjedisin kulturor shqiptar.

Përmes publicistikës, ai sjell ngjarjet vendimtare të kulturës: nga Kongresi i Manastirit deri tek ai i Drejtshkrimit; rrugëtimin e vështirë të një shkencëtari të gjuhës në korridoret e ngushta të doktrinës politike; skicën e formimit të atij që profesor Besi e quan "Homo ideologicus", sipas tij, dëmi më i madh që i ka bërë shoqërisë shqiptare diktatura komuniste. "Ishte krijuar njeriu ideologjik, që është e keqja më e madhe e këtij vendi në të dyja kohët", thotë profesori, ndërsa përshkruan kulisat e ndërtimit të "elitës së re" me urdhër dhe bekim politik.

Me një protagonizëm të lartë kulturor, nga ata të spitakurit që kanë se çfarë të tregojnë, Bahri Besi sjell këtë dëshmi testamentare, ndërsa me veprimtarinë e tij shkencore e ka skalitur emrin në disiplina dhe fusha studimore, që përfshijnë dialektologjinë, fonetikën, gjuhën letrare, historinë e gjuhës, por edhe marrëdhënien e shqipes më gjuhë të tjera ballkanike.

Pas një kolane të gjerë botimesh shkencore, profesor Beci vjen me këtë rrëfim, që më shumë sesa tekst publicistik, është një dëshmi e plotë e rrugëtimit të një njeriu që diti të ruajë integritet profesional dhe njerëzor, përtej kufizimeve që prodhon mentaliteti mbytës i një diktature si e jona, në të gjitha jehonat e saj, shtrirë në kohë, ADN-në qytetare dhe intelektuale të Shqipërisë.


Payment and Shipping Details


Seller IP Address: Albania - Albania

Shipping services available:
Shipping / Handling Cost Cost For Each Additional Item Service
$27.99 $0.00 Standard Shipping from outside US (5 to 10 business days)

Shipping Restrictions - Shipping is not available to the following regions/countries:
Africa: Libya, Niger, Namibia, Mozambique, Morocco, Mayotte, Mauritius, Mauritania, Malawi, Madagascar, Nigeria, Liberia, Lesotho, Kenya, Guinea-Bissau, Guinea, Ghana, Gambia, Gabon, South Sudan, Zimbabwe, Zambia, Western Sahara, Uganda, Tunisia, Togo, Tanzania, United Republic of, Swaziland, Sudan, Mali, Somalia, Sierra Leone, Seychelles, Senegal, Sao Tome and Principe, Saint Helena, Rwanda, Reunion, Congo, Republic of the, Benin, Botswana, Burkina Faso, Burundi, Cameroon, Cape Verde, Central African Republic, Chad, French Southern Territories, Comoros, Congo, The Democratic Republic of the, Cote D'Ivoire, Djibouti, Egypt, Algeria, Equatorial Guinea, Ethiopia, Angola, Eritrea
Central America and Caribbean: Antigua and Barbuda, Trinidad and Tobago, Panama, Aruba, Bahamas, Guatemala, Cayman Islands, Saint Kitts and Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, Barbados, Guadeloupe, Grenada, Sint Maarten, Belize, Nicaragua, Dominican Republic, Dominica, El Salvador, Curacao, Virgin Islands, U.S., Martinique, Cuba, Jamaica, Virgin Islands, British, Montserrat, Honduras, Haiti, Anguilla, Turks and Caicos Islands
Europe: Albania
Oceania: Vanuatu, Northern Mariana Islands, United States Minor Outlying Islands, Tokelau, Tuvalu, Tonga, Wallis and Futuna, American Samoa, New Zealand, French Polynesia, Fiji, Guam, Kiribati, Marshall Islands, Cook Islands, Micronesia, Federated States of, Nauru, New Caledonia, Solomon Islands, Cocos (Keeling) Islands, Christmas Island, Niue, Norfolk Island, Palau, Papua New Guinea, Pitcairn Islands, Samoa
Payment methods accepted:
  • PayPal Accepted
  • Checks / Money Orders Accepted Check or Money Order

Return Policy:
Item must be returned within: 7 days - Buyer pays return shipping costs.
Refund will be given as: Money back


Top