Historia e Frances, Georges Duby. Book from Albania

Historia e Frances, Georges Duby. Book from Albania

Quantity:
     1 available for sale
Buy It Now For:
$28.99
Shipping:
$49.99    Standard Shipping from outside US (5 to 10 business days) - (more details)
Returns:
7 day money back, buyer pays return shipping - (more details)
Visitor Count:
25 views
Condition:
New
Payment Methods Accepted:
PayPal AcceptedChecks / Money Orders Accepted Check or Money Order
Purchase Protection Offered:
PayPal Buyer Protection - Safer Shopping

recommend to a friend by email share on facebook share on twitter share on pinterest

Item Description

Item Details

UniSquare Item ID:
2090001
Condition:
New

Item Description

Titulli: Historia e Francës, nga zanafilla deri në ditët tona
Origjinali: Histoire de la France
Gjinia: Histori
Autori: Georges Duby
Shqipëroi: Asti Papa, Nasi Lera, Sokol Haxhimusai, Ardian Vehbiu
Shtëpia botuese: Dituria
Viti: 2012
Fq. 1176
Pesha: 1.78 kg
ISBN: 978-9928-103-46-8

Koment nga autori

Në kujtesën tonë kolektive historia e Francës na duket si një vijimësi ngjarjesh, gërshetimi i të cilave gjatë kohës bëhet gjithnjë edhe më pak i ndërprerë, gjithnjë edhe më i ngjeshur dhe i koklavitur. Pikërisht për këtë arsye edhe faqet e këtij libri janë të ngarkuara me mjaft data, në mënyrë që të vendosen në çastet e përpikta disa ngjarje politike ose ushtarake, si dhe gjithashtu që të dallohen kalimet ndërmjet ndarjeve të veprës.

Megjithatë është e qartë se betejat ose kryengritjet, krizat dinastike ose vendimet e pushtetit, përgjithësisht mund të quhen si shqetësime në sipërfaqe, ndërsa shtysat e thella të historisë janë gjetiu, janë në rregullimin e forcave prodhuese, në mënyrën me të cilën ishin shpërndarë midis njerëzve, nga një periudhë në tjetrën, fuqia dhe pasuritë. Rrjedhimisht autorët i kanë kushtuar vëmendjen më të madhe strukturave politike, shoqërore, ekonomike dhe demografike.

Ata kanë dashur që të shquajnë ndryshesat, e ngadalshme ose të menjëhershme, të cilat i kanë prekur ato. Veç, kësaj na duket e nevojshme që t'i hapim gjerësisht perspektivat e dy fushave me të cilat po merren kohët e fundit kërkimet historike.

Ndërkohë që në Francë po përparon arkeologjia e ekzistencës së përditshme dhe qasja ndaj antropologjisë të së kaluarës, ndërkohë që po përpiqemi që të përcaktojmë shprehitë mendore dhe mënyrat e sjelljes, po mundohemi që të lidhim, sa më ngushtë që të jetë e mundur, historinë e ngjarjeve dhe të strukturave ekonomike e shoqërore me atë të mënyrave të të jetuarit, të punuarit, të vendosjes në gjirin e mjedisit natyror, por edhe të besimeve, të sharteve fetare, të pikëpamjeve, si dhe me atë të krijimtarisë artistike e letrare, atë të edukimit, të moralit, të mendimit dhe të përparimit shkencor.

Si përfundim ky libër është me të vërtetë një histori e tërësisë së qytetërimit në ato vende, të cilat përbëjnë sot Francën.

Mbi librin

Rezultat i një angazhimi të përbashkët të specialistëve më të mirë te epokave të ndryshme, bashkërenduar nga George Duby, një nga historianët më të mëdhenj francezë të shekullit XX, kjo Histori e Francës përfshin harkun kohor nga zanafilla në ditët tona. Vepra është një rrugëtim mes ngjarjesh, që merr në konsideratë jo vetëm strukturat politike, shoqërore, ekonomike dhe demografike, por edhe botëkuptimet, sjelljet dhe qëndrimet shoqërore.

Kjo metodë mundëson ndërtimin e një tabloje të hollësishme dhe koherente që ndriçon lidhjen e ngushtë mes ngjarjeve të mëdha dhe përditshmërisë, në perspektivën e një historie të plotë oú tout se tient: mënyra jetese dhe të prodhimit, besime dhe praktika fetare, krijime artistike dhe letrare, ideologji, mendim filozofik dhe progres shkencor.

Kësisoj kemi përpara një studim origjinal të plotë e shumëplanësh në veçanësinë dhe në marrëdhëniet e tyre reciproke brenda një kombi.

_______________________________________________________________

 

Payment

 

We accept payments through PayPal.  eCheck, Credit or Debit cards are accepted by PayPal.

 

Shipping discounts will only apply to multiple purchases combined in one invoice and paid with one payment.  If you are still shopping, let us know.  Please request an invoice when shopping is completed.

 

Shipping

 

We ship Monday through Friday.

 

We ship within 1-2 days of receipt of payment, excluding weekends and holidays.

 

Standard delivery depending on your location. It can be different than eBay calculation.

 

Shipping is provided by the Albanian Postal Service or other service if you want.

 

Shipping include standard shipping with tracking number.

 

Shipping and handling combined fees for packages:

 

0 – 100 gr = 6.99$

101 – 250 gr = 8.99$

251 – 500 gr = 14.99$

501 – 1000 gr = 27.99$

1000 – 2000 gr = 45.99$

2000 – 3000 gr = 59.99$

3000 – 4000 gr = 79.99$

4000 – 5000 gr = 99.99$

 

 

 

 

Customer Service

 

We strive to provide you with quality products at an affordable price and excellent Five Star customer service.  Your satisfaction is our goal.  If for any reason you have any questions or concerns, please contact us.  We respond to your emails as quickly as possible with the utmost care and concern.

 

PLEASE READ!  We rely on customers comment and rating points.  Please leave positive feedback with four 5-Star-Detailed Selling Ratings (DSR).   Please contact us before leaving anything other than a five-star rating.  We appreciate the opportunity to provide a quick and fair resolution.  Thank you in advance for your cooperation.

 


Payment and Shipping Details


Seller IP Address: Albania - Albania

Shipping services available:
Shipping / Handling Cost Cost For Each Additional Item Service
$49.99 $0.00 Standard Shipping from outside US (5 to 10 business days)

Shipping Restrictions - Shipping is not available to the following regions/countries:
Oceania: All Nations
Africa: Algeria, Angola, Benin, Botswana, Burkina Faso, Burundi, Cameroon, Cape Verde, Central African Republic, Chad, Comoros, Congo, Republic of the, Congo, The Democratic Republic of the, Cote D'Ivoire, Djibouti, Egypt, Equatorial Guinea, Eritrea, Ethiopia, French Southern Territories, Gabon, Gambia, Ghana, Guinea, Guinea-Bissau, Kenya, Lesotho, Liberia, Libya, Madagascar, Malawi, Mali, Mauritania, Mauritius, Mayotte, Morocco, Mozambique, Namibia, Niger, Nigeria, Reunion, Rwanda, Saint Helena, Sao Tome and Principe, Senegal, Seychelles, Sierra Leone, Somalia, South Sudan, Sudan, Swaziland, Tanzania, United Republic of, Togo, Tunisia, Uganda, Western Sahara, Zambia, Zimbabwe
Central America and Caribbean: Anguilla, Antigua and Barbuda, Aruba, Bahamas, Barbados, Belize, Cayman Islands, Cuba, Curacao, Dominica, Dominican Republic, El Salvador, Grenada, Guadeloupe, Guatemala, Haiti, Honduras, Jamaica, Martinique, Montserrat, Nicaragua, Panama, Saint Kitts and Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, Sint Maarten, Trinidad and Tobago, Turks and Caicos Islands, Virgin Islands, British, Virgin Islands, U.S.
Europe: Albania
Middle East: United Arab Emirates
South America: Chile, Peru
Southeast Asia: Singapore
Payment methods accepted:
  • PayPal Accepted
  • Checks / Money Orders Accepted Check or Money Order

Return Policy:
Item must be returned within: 7 days - Buyer pays return shipping costs.
Refund will be given as: Money back


Top